Вітаємо Вас на блозі 9-Б класу!

пʼятницю, 15 травня 2020 р.

Віртуальні подорожі у День Європи

День Європи - це особливий день для українців, який цьогоріч ми відзначаємо 16 травня. Відзначення Дня Європи в Україні - це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.
Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:
- формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;
- ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;
- популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;
- залучення населення регіонів України до діяльності, пов’язаної з інтеграцією країни до ЄС.
З нагоди святкування Дня Європи в умовах карантину пропонуємо відвідати найбільші музеї Європи, не виходячи на вулицю.
Музей Ван Гога - Амстердам, Нідерланди
У цьому музеї зберігається найбільша колекція робіт Вінсента Ван Гога (понад 200 полотен), а також роботи його сучасників - Поля Гогена, Жоржа Сера, Клода Моне та інших.




Музей Орсе знаходиться в будівлі колишнього вокзалу Орсе і являє собою одне з найбільших у світі зібрань європейського живопису і скульптури кінця дев'ятнадцятого - початку двадцятого століть. Основу колекції становлять роботи імпресіоністів і постімпресіоністів. Експозиції музею багаті на твори декоративного мистецтва в стилі ар-нуво, фотографіями, предметами архітектури, кінематографа і ювелірними виробами.


Найбільш відвідуваний музей у Німеччині й один з найвідоміших музеїв, розташованих на музейному острові в центрі Берліна, чий унікальний архітектурний та культурний ансамбль включений до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Музей розділений на колекцію старовини, музей Близького Сходу і музей ісламського мистецтва. Цікаво, що антична колекція Пергамського музею — одна з найбільш значних і вражаючих колекцій грецького і римського мистецтва у світі.


Минулого року Лувр відвідали понад десять мільйонів осіб, що міцно утримує його в статус найбільш відвідуваного художнього музею світу. Колекції Лувру покривають величезні географічні і часові простори: від західної Європи до Ірану через Грецію, Єгипет і Близький Схід; з античності до 1848 року. Експозиції Лувру включають в себе кращі твори мистецтва до середини дев'ятнадцятого століття, а також експонати стародавніх цивілізацій.


Воскові фігури музею мадам Тюссо в Лондоні – це не тільки історичні та відомі особистості. На даний момент музей відображає все, що відбувається у світі. З воску створені образи багатьох відомих акторів, музикантів, учених, політиків, співаків, громадських діячів і т. д.


Національна галерея зберігає у своїх залах дивовижні шедеври західноєвропейського живопису XIII - початку XX століття. Дорогоцінні камені в її короні - картини Тиціана, Рубенса, Лоренна, Тернера і багатьох інших. Ваші діти зможуть ознайомитися не тільки з предметами мистецтва, але і з величною спорудою музею.

Немає коментарів:

Дописати коментар